EN | GR
 
 
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΧΩΡΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΓΩΝ
 

Ανακαίνιση ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
 

Θέση: Σχινιάς Μαραθώνα
Κατάσταση: Υλοποιημένο
Επιφάνεια: 30.000m2
Έτος: 2014
Ομάδα: Λούις Μπαρώ, Λουίζα Πολυζογωπούλου, Κλέλια Ντάσση, Marco Piras

Οι εγκαταστάσεις της  Γαλάζιας Ακτής εκτείνονται σε μία έκταση 30 στρεμμάτων. Η δεσπόζουσα υφιστάμενη κτιριακή κατασκευή επιφάνειας 600 τετραγωνικών μέτρων στεγάζει το εστιατόριο, το bar και το self service. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ακόμα beach bar, χώρος παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής. Η κύρια πρόκληση ήταν να αποδοθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων, μέσα στα πλαίσια μιας ριζικής ανακαίνισης, αισθητική ταυτότητα και χαρακτήρας καθώς  οι χώροι διαφόρων χρήσεων βρίσκονταν διασκορπισμένοι και ασύνδετοι στην έκταση και ο επισκέπτης δεν είχε καμία αίσθηση προσανατολισμού. Το ίδιο συνέβαινε και στο στεγασμένο χώρο. Το μεγάλο ύψος των τριών τετράριχτων στεγών δημιουργούσε στο εσωτερικό ένα αφιλόξενο και ψυχρό χώρο,  χωρίς κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα στις διαφορετικές χρήσεις του. Οι πρώτες σκέψεις της σχεδιαστικής ομάδας εστιάστηκαν στην εύρεση ενός δομικού συνδετικού στοιχείου  το οποίο με διάφορες μορφές να διατρέχει και να ενοποιεί αισθητικά το σύνολο των χώρων. Μετά από έρευνα και με βασική πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό καφασωτό, επιλέχθηκε ξύλινη κατασκευή με τις εσωτερικές διατομές να τοποθετούνται σε διάφορες διευθύνσεις μεταξύ τους. Το στοιχείο μεταλλάσσεται και μετατρέπεται,  ανάλογα με τη χρήση του χώρου,  σε οριζόντιο ή κατακόρυφο στοιχείο σκιασμού, σε διαχωριστικό ή ακόμα και σε όριο. Προσφέρονται λοιπόν στον επισκέπτη σημεία-στοιχεία εξαρτήσεως τα οποία τον καθοδηγούν στο χώρο με τελικό προορισμό το νέο μονοπάτι τεθλασμένης χάραξης που οδηγεί στην παραλία. Στους στεγασμένους χώρους του εστιατορίου και του bar,η οροφή και τα κάθετα στοιχεία βάφτηκαν σε ανοιχτόχρωμους τόνους γκρι και υπόλευκους ενώ στο δάπεδο τοποθετήθηκε πατητή τσιμεντοκονία με εμφανή τα αδρανή υλικά. Με τη χρήση παραμετρικού σχεδιασμού, αναπτύχθηκε στο σύνολο της στεγασμένης επιφάνειας ένα δίκτυο φυσικών σχοινιών σε ένταση, με χρήση ειδικών εξαρτημάτων, τα οποία ως εικόνα έχουν σαφή αναφορά σε παραδοσιακά καΐκια των ελληνικών θαλασσών. 

 
 
back
 
 
EN
GR
 

Ανακαίνιση ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Θέση: Σχινιάς Μαραθώνα
Κατάσταση: Υλοποιημένο
Επιφάνεια: 30.000m2
Έτος: 2014
Ομάδα: Λούις Μπαρώ, Λουίζα Πολυζογωπούλου, Κλέλια Ντάσση, Marco Piras

Οι εγκαταστάσεις της  Γαλάζιας Ακτής εκτείνονται σε μία έκταση 30 στρεμμάτων. Η δεσπόζουσα υφιστάμενη κτιριακή κατασκευή επιφάνειας 600 τετραγωνικών μέτρων στεγάζει το εστιατόριο, το bar και το self service. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται ακόμα beach bar, χώρος παραλίας με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αποδυτήρια και χώροι υγιεινής. Η κύρια πρόκληση ήταν να αποδοθεί στο σύνολο των εγκαταστάσεων, μέσα στα πλαίσια μιας ριζικής ανακαίνισης, αισθητική ταυτότητα και χαρακτήρας καθώς  οι χώροι διαφόρων χρήσεων βρίσκονταν διασκορπισμένοι και ασύνδετοι στην έκταση και ο επισκέπτης δεν είχε καμία αίσθηση προσανατολισμού. Το ίδιο συνέβαινε και στο στεγασμένο χώρο. Το μεγάλο ύψος των τριών τετράριχτων στεγών δημιουργούσε στο εσωτερικό ένα αφιλόξενο και ψυχρό χώρο,  χωρίς κανέναν διαχωρισμό ανάμεσα στις διαφορετικές χρήσεις του. Οι πρώτες σκέψεις της σχεδιαστικής ομάδας εστιάστηκαν στην εύρεση ενός δομικού συνδετικού στοιχείου  το οποίο με διάφορες μορφές να διατρέχει και να ενοποιεί αισθητικά το σύνολο των χώρων. Μετά από έρευνα και με βασική πηγή έμπνευσης το παραδοσιακό καφασωτό, επιλέχθηκε ξύλινη κατασκευή με τις εσωτερικές διατομές να τοποθετούνται σε διάφορες διευθύνσεις μεταξύ τους. Το στοιχείο μεταλλάσσεται και μετατρέπεται,  ανάλογα με τη χρήση του χώρου,  σε οριζόντιο ή κατακόρυφο στοιχείο σκιασμού, σε διαχωριστικό ή ακόμα και σε όριο. Προσφέρονται λοιπόν στον επισκέπτη σημεία-στοιχεία εξαρτήσεως τα οποία τον καθοδηγούν στο χώρο με τελικό προορισμό το νέο μονοπάτι τεθλασμένης χάραξης που οδηγεί στην παραλία. Στους στεγασμένους χώρους του εστιατορίου και του bar,η οροφή και τα κάθετα στοιχεία βάφτηκαν σε ανοιχτόχρωμους τόνους γκρι και υπόλευκους ενώ στο δάπεδο τοποθετήθηκε πατητή τσιμεντοκονία με εμφανή τα αδρανή υλικά. Με τη χρήση παραμετρικού σχεδιασμού, αναπτύχθηκε στο σύνολο της στεγασμένης επιφάνειας ένα δίκτυο φυσικών σχοινιών σε ένταση, με χρήση ειδικών εξαρτημάτων, τα οποία ως εικόνα έχουν σαφή αναφορά σε παραδοσιακά καΐκια των ελληνικών θαλασσών. 

 
 
back
 
 
find out more about us in..
FACEBOOK | LINKEDIN | PINTEREST | INSTAGRAM
COPYRIGHT @2016 BARAULT | ALL RIGHTS RESERVED