EN | GR
 
 
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΧΩΡΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΓΩΝ
 

Διαμόρφωση προαύλιου χώρου σε υφιστάμενο παρεκκλήσι

ΔΙΑΦΟΡΑ
 
Θέση: Γαλάζια Ακτή, Σχινιάς
Επιφάνεια: 200m2
Κατάσταση: Υλοποιημένο
Έτος: 2015
Ομάδα:
Λούις Μπαρώ, Αναστασία Χολή, Ελισάνια Μιχαλοπούλου

Οι βασικές χαράξεις του υπό διαμόρφωση προαύλιου χώρου του υφιστάμενου παρεκκλησίου, αναιρούν το αυστηρό ορθοκανονικό περίγραμμά του. Παράλληλα, ο δυναμικός σχεδιασμός του στοιχείου σκίασης, έρχεται σε μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με τη συμβατική καιτυπική μορφή του κτίσματος, μεταφέροντας πάνω σε αυτό ένα ποικιλόμορφο σύμπλεγμα σκιών, διαφόρων γραμμικών διευθύνσεων. Οι ουδέτερες και γαιώδεις αποχρώσεις και τονικότητες των χρωματισμών καθώς και ο συνδυασμός στιλπνών και αδρών υφών του σκυροδέματος, προσδίδουν μία αφαιρετική διάθεση στο χώρο, αναιρώντας εν μέρει την παραδοσιακή όψη του υφιστάμενου παρεκκλησίου.
 
 
back