EN | GR
 
 
ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΧΩΡΟΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΓΩΝ
 

Ανακαίνιση μικρού διαμερίσματος σε προάστιο της Αθήνας

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
 
Θέση: Μαραθώνας
Επιφάνεια: 65m2
Κατάσταση: Υλοποιημένο
Έτος: 2015
Ομάδα: Λούις Μπαρώ, Αναστασία Χολή


Η σχεδιαστική πρόταση για την ανακαίνιση του συγκεκριμένου διαμερίσματος αναδείχθηκε σε μια ιδιαίτερη πρόκληση, κυρίως λόγω της επιθυμίας των ιδιοκτητών να επαναχρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα επίπλωση στα πλαίσια διατήρησηςοικογενειακών αναμνήσεων.

Σε επίπεδο διάταξης χώρων, δύο μικροί χώροι ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο ενώ η συνένωση δύο πολύ στενών wc έχει ως αποτέλεσμα έναν χώρο με άπλετο φυσικό φως προερχόμενο από δύο φεγγίτες.

Συνολικά, ο χώρος αποπνέει απλότητα, καθαρότητα, μέσω των γήινων τόνων και των απλών σχεδιαστικών χειρονομιών. Πατητή τσιμεντοκονία εφαρμόστηκε στο δάπεδο και σε επιφάνειες του λουτρού, ενώ το κυρίαρχο λευκό χρώμα των τοίχων και της οροφής, δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τα σκούρα ξύλινα έπιπλα. Κάθετες περσίδες PVC και ένα σύστημα διπλών επιφανειών σκίασης χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του φυσικού φωτός. 
 
 
back