EN | GR
 
 
RESIDENTIAL
COMMERCIAL
OFFICES
EXHIBITION
INTERIOR
URBAN
VARIOUS
PROJECT ARCHIVE
 

Athens suburb studio renovation

INTERIOR
 
Location: Marathonas
Surface: 65m2
Status: Completed
Year: 2015
Team: Louis Barault, Anastasia Choli

The renovation of this neglected studio proved to be a great challenge, mainly because of the owner’s special request to reuse the old furnishing as part of preserving family memories.

Two small rooms are united to create a spacious bedroom and the two miniscule WCs form a single narrow bathroom in which, through the existing skylights, ample natural light fills the space.

Overall, a clear, clean and earthy toned look emerges by simple gestures. Semi polished microcement mortar is applied on the floors and partly on bathroom wall surfaces. The dominant white colour of the walls and ceiling, creates an interesting contrast with dark wooden furniture. Vertical PVC blinds and double surface shading systems are used in order to control the natural light and glare.
 
 
back